σχετικα με εμασ

Μαρία Γοργία

μαρια γοργια βιογραφικο

Η Μαρία Γοργία γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (1992).

Το 1992 πήρε το 3o βραβείο στο Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων με το έργο ‘‘Εις τους τολμήσαντες εις την πραγματικότητα αντισταθήναι’’. Με το ίδιο έργο έλαβε μέρος στη ‘‘Βραδιά Νέων Χορογράφων’’(28/09/1992, Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, ΕΟΤ).

Από το 1993 ως το 1997 παρακολούθησε μαθήματα στις Release τεχνικές (με τους Gill Clark, Russell Maliphant, Steven Petronio, Scott Clark και άλλους), καθώς επίσης αυτοσχεδιασμό, Feldenkrais & Alexander τεχνικές στο Λονδίνο (‘‘Greenwich Dance Agency’’, ‘‘Independent Dance’’ at the Jerwood space). Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στις Limon, Cunningham και τεχνικές κλασικού χορού στο Place School, Laban Center & Danceworks.

Από το 1994 σπουδάζει με υποτροφία της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στο Laban Centre for Movement & Dance, και το 1996 παίρνει το πτυχίο MA in Dance Studies, με ειδίκευση στη χορογραφία.

Έχει χορογραφήσει συνολικά 24 έργα για την ομάδα Αμάλγαμα.

Έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού ‘‘ΧΟΡΕΥΤΕΣ’’, με την ομάδα της Jennifer Copaken στο Λονδίνο και στο Χονγκ Κονγκ με την ομάδα ‘‘X-tanztheatr’’.

Έχει διδάξει σύγχρονο χορό, χορογραφία και αυτοσχεδιασμό στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College) από το 1998. Από το 2005-2009 δίδαξε στην Κατεύθυνση του Χορού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Χορογραφία, Χορολογία και Σύγχρονο Χορό. Διδάσκει  σεμινάρια Χορογραφίας και Αυτοσχεδιασμού από το 1997 μέχρι σήμερα.

 Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας οργάνωσης του European Contact International Teachers Exchange που διοργανώθηκε στην Αθήνα το 2004, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ) καθώς και του ΙΕΤΜ (International Network for Contemorary Performing Arts).

Ήταν επίσης μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής των Ιδιωτικών Επαγγελματικών Σχολών Χορού, του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1999 μέχρι το 2006.

Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε διάφορα θεατρικά έργα (« Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Ντίρενματ , σκηνοθεσία Στάθης Λιβαθινός και άλλα).

Από το Φεβρουάριο 2019 μέχρι και το Σεπτέμβριο 2019 ήταν μέλος του ΔΣ της Κρατικής Σχολής Χορού.

μαρια γοργια φωτογραφικο υλικο

© 2020 Amalgama All Rights Reserved.